DE AARD VAN HET BEEST

De Volendamse band 3JS is al achttien jaar onderweg, maar dat betekent niet dat het drietal op de automatische piloot de toekomst tegemoet gaat. In tegendeel zelfs, want voor het twaalfde studioalbum De Aard Van Het Beest, dat op vrijdag 1 mei verschijnt, zetten Jan Dulles, Jaap Kwakman en het kersverse bandlid Robin Küller een nieuwe koers in.

De lijn die al voorzichtig werd uitgestippeld met de vorig jaar verschenen single ‘De Toekomst’, de eerste met de getalenteerde Robin in de gelederen, wordt op het nieuwe album verder doorgetrokken. “We hebben vanaf het eerste moment besloten om onze meest positieve plaat ooit te maken”, vertelt Dulles.

Zelfs in de meest melancholieke stukken van 3JS klinkt altijd iets van hoop door, dus optimisme ligt sowieso in het DNA van de groep verankerd, zelfs als dat niet altijd aan de oppervlakte waarneembaar is. “Als een lied mij aan het huilen maakt, is het een geslaagd lied, maar dat wilden we nu dus niet”, licht Dulles toe over het nieuwe album. “Er komt evengoed een ballad op te staan, al moet het over het algemeen een album zijn waar mensen blij van worden en dat ze meenemen op vakantie.”

Qua gevoel denken de heren dat De Aard Van Het Beest misschien wel het meest in de buurt komt van het album Watermensen uit 2007, dat destijds de grote doorbraak betekende voor 3JS.

RESERVEER NU!

Bestel nu en ontvang een van de gesigneerde exemplaren!

Naar de webshop

DE AARD VAN HET BEEST

THEATERTOUR 2020

Bij nieuwe muziek hoort een nieuwe theatertour. Ditmaal doen de 3JS dat in omgekeerde volgorde. Waar het album pas in mei te beluisteren is krijgen theaterbezoekers dit jaar een live voorproefje op wat komen gaat. Voor wie niet meer wachten kan op de release is het theater dit jaar dus the place to be!

“Het album staat echt nog in de steigers, de nummers die we gaan doen zijn soms nog niet eens opgenomen.” Aldus Jaap Kwakman.

Het kijkje in de keuken die mensen mogen verwachten tijdens de tour is zelfs nog exclusiever. Het staat namelijk niet vast welke nummers wel of niet op het album zullen verschijnen. “We spelen ook meer muziek dan er op het album komt te staan, dus sommige tracks zullen mensen echt alleen in het theater kunnen horen. Die zullen nooit uitgebracht worden.”

Bestel nu tickets