Jaap Kwakman bij sixstrings.nl

Online gitaarles gegeven door Jaap Kwakman

Het online gitaarles platform is sinds afgelopen oktober actief. Het idee ontstond een jaar geleden toen zijn vrouw Jenny besloot een nieuwe uitdaging te zoeken. Uiteindelijk gaf ze aan iets met online muziekles te willen gaan doen. Afgelopen oktober is de site de lucht in gegaan na een maandenlange intensieve opnameperiode. Inmiddels volgen er heel wat mensen de beginnerscursus. De cursus heeft ook als insteek om absolute beginners de fijne kneepjes bij te brengen.

Heeft Jaap het niet te druk om online gitaarles te geven?

Het is inderdaad een flinke opgave om naast een drukke loopbaan in de muziek de commitment aan te gaan richting de cursisten. Maar op de een of andere manier geeft het ook veel energie en merkt Jaap dat hij juist weer meer met de gitaar bezig is sinds hij de lessen aan het voorbereiden is. De meeste tijd gaat natuurlijk zitten in het schrijven van de lessen en het opnemen van de kwalitatief hoogwaardige video’s. Dit is in goede handen bij zijn vrouw Jenny. Verder worden er regelmatig livechats gegeven waar de cursisten al hun vragen kunnen stellen en waar Jaap gewapend met een gitaar in de hand hier uitgebreid antwoord op kan geven.

Gitaarspelen. Is dat niet moeilijk?

Iedereen kan gitaar leren spelen. Juist de online gitaarlessen die je tegenwoordig vaak voorbij ziet komen zijn prachtige manieren om in je eigen tijd en in je eigen tempo het instrument de baas te worden. Natuurlijk is het belangrijk dat je genoeg tijd investeert, maar uiteindelijk lukt het iedereen. Neem eens een kijkje op www.sixstrings.nl en neem een gratis proefles! Gitaar leren spelen is nog nooit zo leuk en makkelijk geweest. Aan de hand van duidelijk fotomateriaal, duidelijke video’s met meerdere kijkhoeken, en begeleidende pdf’s wordt alles onmiddellijk duidelijk en kun je zonder twijfel jouw gitaardroom verwezenlijken.