Ondertussen is iedereen al op wat voor manier dan ook te weten gekomen dat we vanaf februari 2017 een uitgebreide U2 tribute-tour gaan doen. Dit project is toevallig op ons pad gekomen na het optreden bij Vrienden van Amstel waar we voor 150.000 mensen 9 avonden optraden als U2. Puur toevallig bleek 2017 een jubileumjaar te zijn voor dat legendarische album van deze wereldband waar wij in het verleden veel naar hebben geluisterd, veel van hebben geleerd op allerlei gebied. In maar 2017 is het 30 jaar geleden dat het album uit kwam. Wie herinnert zich die tijd nog? De clip van ‘Where the streets have no name’ op het dak van het hoge gebouw in New York. De, voor die tijd unieke sound van het intro van ‘With or without you’…. Erg he, dat we al zo oud worden!?

Ondertussen begint deze theatershow in onze hoofden al behoorlijk vorm te krijgen. Natuurlijk spelen we het hele album The Joshua Tree maar hoe pak je zoiets aan? Wat ga je vertellen? Welke nummers moeten we nog meer spelen van U2 en waarom? Wat dat betreft werkt het enigszins hetzelfde als de voorbereiding voor onze eigen tours. Het moet wel op een of andere manier geschikt zijn voor theater. Wat zijn de verhalen achter The Joshua Tree?. Het album dat van U2 de grootste band ter wereld maakte. Hoe kwamen ze zover? Waarom schreven ze bepaalde nummers en wat gebeurde er daarna? Voor muzikanten als wij is dat natuurlijk zeer interessant om uit te zoeken. Niet alleen op muzikaal vlak. Wij wisten ook niet alles van U2 natuurlijk, dus momenteel is het creatieve proces voor deze theatertour al in volle gang.

Een uitgebreide tour van zo’n 35 shows die begint in februari en duurt tot begin juni. Verandering van spijs doet eten. We hopen dat jullie daar ook zo over denken en allemaal komen kijken wat wij ervan gaan maken. 

KOOP TICKETS