Voor deze rubriek heb ik vandaag een foto uitgekozen uit 2008. Wat ik hieronder beschrijf is een opsomming van de vraag die ik mezelf stel tijdens het kiezen van de foto. ‘Wat komt er NU in je op bij het zien van de foto?’.

We zaten middenin 1 van de drukste zomers uit onze levens. Dit kwam door de vele optredens, en door de opnames van ons 2e album ‘Kamers van m’n Hart’. We moesten de opnames eind juli 2008 inleveren bij Gordon Groothedde zodat hij de plaat kon afmaken qua mixage. Omdat het album ‘Watermensen’ in delen is opgenomen waren wij nog niet helemaal gewend aan het opnemen van albums in 1 tijdsbestek en met meer dan 10 liedjes. Het viel zwaar tegen. Ook omdat we op studiodagen vaak moesten optreden. Er kwam totaal geen lijn in.

Uiteindelijk kwam het goed. 1 dag voordat we zouden vertrekken naar Spanje voor de opnames van de 2e editie van de Zomer Voorbij rondden we uiteindelijk het album af. Dit was ergens in de 3e week van augustus. Te laat, maar nog net op tijd om problemen voor te zijn. De volgende dag vertrokken we naar Malaga. Wij zouden los van de rest eerst een clip gaan schieten in het Sierra Nevada gebergte. De clip van ‘Hou van Mij’.

Toen we s’ avonds aankwamen in het hotel openden we nog snel even de koffers van de gitaren om deze weer terug te brengen op stemming ivm de vliegreis. Dit is altijd aan te raden ivm de temperatuur en de droogte in het ruim van een vliegtuig. Door koude en droogte krimpt het hout waardoor de spanning op de snaren toeneemt. Normaal moet de gitaar dit kunnen houden maar voor de zekerheid is het altijd beter de spanning wat te verminderen.

Dit was ik echter bij 1 van mijn gitaren vergeten te doen. De rode Gretsch 6120 die we deze zomer hadden gekocht om wat kleur te geven op het nieuwe album kwam met een gebroken kop uit de koffer vandaan. Dit was ook de gitaar die ik speciaal had meegenomen naar Spanje om te gebruiken tijdens de opnames. Flinke domper. Uiteindelijk hebben we de gitaar met veel tape opgelapt zodat de foto’s in ieder geval konden worden geschoten. Omdat wij 1 dag eerder waren vertrokken konden ze vanuit Volendam nog een nieuwe gitaar meenemen.

Samen met zangeres Lesley van der Aa vertrokken we de volgende ochtend richting het absurd hete bergplateau waar de clip geschoten werd. Lesley figureerde in deze clip. Het was 40 graden in de middag en als er niet geschoten werd waren we aan het schuilen onder een paraplu. In deze clip zie je Jaap de Witte nog schitteren met een ladder in z’n hand. We zijn er tot op de dag van vandaag nog niet uit wat de functie van de ladder was maar het zag er wel lekker gek uit. We hebben hier nog foto’s geschoten die zijn gebruikt in het cd-boekje en op wat singles. Achteraf gewoon een pagina uit een jongensboek, het was destijds niet standaard dat we naar het buitenland gingen om een clip op te nemen.

Het resultaat mocht er zijn. 2 dagen later schoven we aan bij Giel Beelen die zijn programma presenteerde vanaf onze boot. De single ging daar in premiere. Een prachtige aftrap van ons 2e album die een paar maanden later zou verschijnen. Hou van Mij zou door veel van onze fans in het hart worden gesloten en is vaak bestempeld als 1 van de mooiste liedjes van ons.

Mooie herinnering…..