We zijn vorige week terug gekomen van een tripje naar Les Deux Alpes in Frankrijk. Hier hebben we een nieuw seizoen van ‘De Winter Voorbij’ opgenomen. Samen met the Kik, Kraantje Pappie, Jan Smit, Dennis van der Geest en Ramon Beuk zaten wij 6 dagen in een prachtig chalet.

De mensen die ‘de zomer voorbij’ of ‘de winter voorbij’ al eens gezien hebben weten ongeveer wel hoe het gaat. We gaan dagelijks in verschillende teams op pad om de omgeving te verkennen of om lokale bezienswaardigheden te bezoeken.

Mensen die deze programma’s vaker hebben gezien weten OOK dat je geen hoogdravende tv moet verwachten…
Het is voornamelijk veel onzin en droge humor met zo nu en dan een mooi muziekmomentje.

Die mooie muziekmomentjes hebben we dit jaar zonder Marcel Fisser band gedaan. Omdat de jongens van de Kik ook goed bas en piano spelen konden we deze instrumenten afwisselen en zo onze eigen begeleidingsband zijn. Dit heeft bijzonder leuke momenten opgeleverd.

Wijzelf hebben vooral heel hard gelachen daar, het blijft toch een soort jongensuitje. Met 7 jongens in een huisje en dan allerlei onzinnige dingen doen en ’s avonds een biertje erbij. Het is elk jaar weer een verrassing wat ze er in de montage allemaal uitknippen en wat ze er juist inlaten.

Omdat de camera de hele dag staat te draaien weet je het nooit zeker.

Het is in ieder geval weer een dolle boel geworden en dat kun je vanaf 30 maart iedere woensdag terug zien op NPO3.

JDW