De mensen die onze social media een beetje in de gaten hebben gehouden de laatste paar weken zullen ongetwijfeld op de hoogte zijn van onze trip naar Zweden voor het programma ‘ O dennenboom’.  In dit programma gaan wij, samen met jan Smit, Jeroen van der boom en de Kik op zoek naar het ultieme kerstgevoel om uiteindelijk een fantastisch kerstlied te schrijven.

Dit lied is inmiddels af. Het ‘fundament’ van dit liedje werd eigenlijk de eerste avond in Zweden al gelegd. We waren een beetje aan het jammen en toen was er in ene de zin:”dan klinken de glazen op kerstmis, branden we kaarsen voor kerstmis”. Een perfecte openingszin voor het refrein vonden we. De akkoorden en de muziek ontstonden heel vloeiend en waren er eigenlijk vrij snel.

Waar de meeste tijd in ging zitten was de tekst en de productie. De tekst was lastig omdat we met 6 mensen waren die allemaal een sterke mening hebben.Dat is altijd een beetje duwen en trekken maar daardoor kom je wel tot het beste resultaat. Mede door jan dulles die met een aantal prachtige zinnen kwam die eigenlijk iedereen meteen goed vond.

De productie was in handen van Arno krabman. Een bekende producer waar we al heel lang bevriend mee zijn. Voor hem lag de lastige taak om van onze demo een ultieme kerstproductie te maken. Ook produceren is vaak ‘sparren’. Vooral met meerdere kapiteins op het schip. Dat hoort er gewoon bij. Maar toch ook met het doel voor ogen om de best mogelijke productie te krijgen.

We hebben 5 minuten geleden de mix binnen gekregen van hem en we zijn er ontzettend blij mee. Dit is wat ons betreft HET kerstlied van 2015. We hopen dan ook dat het een hoop geld zal opleveren voor serieus request, waar alle opbrengsten van het liedje heen zullen gaan. We zijn benieuwd wat jullie van het liedje en de daarbij horende heerlijk foute kerstclip vinden. Vanaf 17 december komt hij uit en is hij verkrijgbaar op iTunes. Dus… Steun serieus request en download ‘Kerst Overal’ vanaf 17 december

Alvast hartelijk bedankt namens ‘de O Dennenband’!