10 Jaar 3JS2018-02-13T23:29:47+02:00

10 JAAR 3JS – INTERVIEW

“Dit wordt de dikste show die we ooit hebben gegeven.”

Het kan weinig mensen ontgaan zijn dat de Volendamse band 3JS haar tienjarig bestaan viert. Dat getal valt de laatste tijd nogal eens als het gaat om Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte: ze hebben een tiende album uit, met daarop zelfs tien liedjes, én trekken vanaf 8 februari door Nederland met hun show ’10 Jaar 3JS’… de tiende theatertour!

“Eerlijk gezegd bestonden we vorig jaar al tien jaar”, lacht zanger Jan Dulles. “Twee jaar geleden hadden we daarom het idee om in 2017 een theatertour te doen rond tien jaar 3JS. Maar ja, toen kwam U2 ertussen…” Ook diens legendarische album The Joshua Tree vierde vorig jaar een jubileum en op het aanbod om dat naar theaters te brengen, kon het Volendamse trio simpelweg geen nee zeggen. Achteraf maar goed ook, want de U2-tour verkocht sneller uit dan ooit tevoren.

Lees het interview
Bestel kaarten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

schrijf je in

Het album NU verscheen op 9 februari, één dag na het begin van de theatertour. Voor de band het tiende album, en een met betekenis. “NU is op meerdere manieren een frisse start”, aldus Jan. “Het is het eerste reguliere album dat we uitbrengen bij onze nieuwe platenmaatschappij en de manier waarop we de liedjes hebben geschreven was anders dan daarvoor. We hebben meer de regie uit handen gegeven en met anderen samengewerkt.”

Jaap Kwakman legt uit: “Met dit album hebben we echt de rem eraf gehaald. We hebben losgelaten wat de fans, de platenmaatschappij, ons management en anderen ervan zouden vinden. Meer dan ooit weten we wie we zijn en besloten: dit is wat we maken. Daarbij zijn we niet meer bang om op ons gezicht te gaan.” Tevreden kijkend zegt Jan: “Toch denk ik dat onze fans dit net zo gaaf gaan vinden als wij. Het album bevat tien liedjes die stuk voor stuk singles zouden kunnen worden. Daar zijn we trots op.”

Tracklisting

1. Misschien niet nu
2. De betere jaren
3. De wereld is nog niet verrot
4. Ik ben maar een man
5. Los van Alles
6. Bella

7. Spotlight
8. Bizar
9. Mensen
​10. Zon

Bestel het album

Beluister hieronder een aantal nummers van het nieuwe album “NU”

Lees meer nieuws over 10 Jaar 3JS

Load More Posts
X