Het einde van 2017 nadert…

Het einde van 2017 nadert. We mogen wel zeggen dat 2017 voor ons een heel mooi en belangrijk jaar is geweest. Het begon zoals ieder jaar nogal onzeker. Ieder jaar een nieuwe theatertour is ieder jaar van start gaan met de stressvolle gedachte of mensen nog wel te bewegen zijn om naar de zoveelste theatertour te komen. Natuurlijk is het elk jaar een nieuwe show maar we weten allemaal hoe snel een jaar voorbij is dus voor je gevoel ben je nét nog bij de Jees geweest en dan komen ze alweer. De onzekerheid voor de U2-tour was nog ietsje groter dan normaal. Dat hoeven we ondertussen niet meer uit te leggen want daar is alles al over gezegd. En we weten ook allemaal hoe het is afgelopen. De meest succesvolle tour die we ooit meemaakten.

Aan het begin van dit jaar begonnen we ook al met het schrijven van nieuwe liedjes voor een nieuw album. Het is ondertussen alweer twee jaar geleden dat we met album ‘7’ uitkwamen. Een bijzonder album met een akoestische basis waarvoor de inspiratie in Los Angeles werd gevonden. De Westcoast van Amerika. Het mooie van die avonturen is dat het echt terug te horen is in de muziek en dat dat document voor eeuwig blijft bestaan. Die akoestische country-sfeer zorgde er helaas ook voor dat album ‘7’ niet ons meest geschikte album werd voor de radio… maar ik denk altijd maar: Over 20 jaar luister je naar zo’n album en dan is het niet meer belangrijk hoe succesvol een album destijds is geweest. Dan luistert men alleen nog naar de kwaliteit van de songs en de teksten.

Na de U2-tour ging het opnameproces voor het nieuwe album van start. De liedjes waren voor het grootste gedeelte geschreven dus we konden ‘aan de bak’. De samenwerking met producer Oscar Holleman is er eentje waar we een boek over kunnen schrijven. Als we onze memoires ooit zullen opschrijven dan krijgt Oscar een paar mooie hoofdstukken. We werden met hem in contact gebracht via onze nieuwe platenmaatschappij Warner Music. Zijn successen in het verleden met Krezip, Within Temptation en Kovacs liegen er niet om. Oscar is een topproducer die ons ertoe bewoog om reeds bij het schrijven van onze liedjes een bepaalde kant op te denken. Anders dan anders. Wij schreven liedjes die volgens ons gevoel in het straatje van Oscar waren en Oscar, op zijn beurt, bewaakte tijdens het productieproces de typische 3JS-kenmerken die volgens Oscar, vooral na zijn bezoek aan de AFAS, zeker niet verloren mochten gaan. Wat ik hier precies mee bedoel kan ik pas uitleggen als het album er is. We zijn ondertussen in de laatste fase beland en het wordt, zoals altijd, weer vechten tegen de klok. We zijn het gewend. Omdat Oscar niet de tijd heeft om het volledige album te produceren hebben we besloten om drie van de nummers op te nemen met producer Attie Bauw, waarmee we ook album ‘7’ en Acoustic Christmas Volume 2 maakten. Nu werken we dus de ene dag met Attie van ’s ochtends tien tot ’s nachts 1 uur en dan de dag erna weer met Oscar aan andere liedjes. Om en om. Tussendoor af en toe een vergadering of een optreden…of setlijsten maken voor kerst… of repeteren voor een Hendrix Tribute of voor de Top2000 in concert of de shows van Waylon. Alles tegelijk. Ach… we werken naar een vakantie toe aan het einde van het jaar. Met dat in het vooruitzicht moet het goed komen.

De Acoustic Christmas shows van komende december gaan weer gezellig worden. The Most Wonderful Time Of The Year….dat is het met recht. Slopend om elke dag te moeten optreden maar de kerstsfeer in die theaterzalen iedere avond is gewoon onbetaalbaar. Het is tóch een andere sfeer dan een reguliere theatertour. Mensen hebben zin in kerst. Mensen willen mee in dat sprookje. Mensen willen warmte en gezelligheid. Een beetje kitsch mag het ook zijn. MOET zelfs. Dit jaar hebben we besloten om Elske deWall mee te nemen op tour. Toen Elske meldde dat ze niet alle shows mee kon doen was de keuze voor Martine Bond als vervangster snel gemaakt. Martine is al heel lang een vriendin van ons. In de beginjaren van de 3JS tijdens onze ‘eeuwigdurende tour over de dijk’ heeft ze jarenlang elk optreden met ons meegedaan. Ze is zeker één van de beste zangeressen, zo niet DE beste zangeres van Volendam… al woont ze tegenwoordig in Amsterdam. Maar al woonde ze ‘2000 miles’ verderop dan nog zouden we haar nooit vergeten. Vanaf 6 december is het zover. Het startschot is in De Bonte Wever in Assen en van daaruit trekken we in een krappe drie weken het hele land door…eindigend op kerstavond in Hoorn. We hebben dit jaar voor Hoorn gekozen omdat we het op kerstavond toch fijn vinden om dicht bij huis te zijn en ook onze families hebben besloten op kerstavond bij ons te komen kijken. ECHT kerst dus. We hopen jullie allemaal te zien bij Acoustic Christmas en binnenkort gaan we jullie meer informatie geven over ons nieuwe album. Mijn vingers branden om jullie daarover meer te vertellen. Het enige wat we kunnen doen is jullie nieuwsgierig maken met de mededeling dat jullie HEEEEEL erg verbaasd gaan zijn over ons nieuwe werk. Het wordt HE-LE-MAAL TE GEK. Meer zeggen we niet. Sorry.

By |2017-11-30T14:18:43+00:0029 november 2017|Blogs|18 Comments

About the Author:

Jan Dulles

18 Comments

 1. Lonneke 30 november 2017 om 14:35 - Antwoorden

  Weer een top verhaal Jan! En ik ben ook inderdaad heel benieuwd naar jullie nieuwe werk.Laat het maar vlug februari worden… Maar toch eerst de kerst😊

 2. Patricia 30 november 2017 om 14:40 - Antwoorden

  Hebben jullie al wel een release datum in jullie hoofd? Kan niet wachten nl.

 3. Marga Ootes 30 november 2017 om 14:41 - Antwoorden

  Dank je wel voor jouw verhaal. Het was een mooi Jees jaar. Zin in het kerst optreden en bar nieuwsgierig naar de nieuwe cd.

 4. simone 30 november 2017 om 14:46 - Antwoorden

  mooie woorden Jan, en geloof mij jullie in het theater verveelt nooit! Tot in december, ik mag er bij zijn en volgend jaar in de theaters? Count me in for 6 shows 🙂 veel plezier de komende tijd jullie harde werken word beloond.

 5. Wil 30 november 2017 om 14:47 - Antwoorden

  Je weet het weer allemaal leuk te brengen Dulles! Ben heel erg benieuwd naar het nieuwe album. 🤔 Ik deel de mening met Oscar, dat de 3js-kenmerken niet verloren mogen gaan. Dus ben ik inderdaad HEEL nieuwsgierig geworden! Bedankt hé! We gaan het zien en beleven.

  Ook al is kerst niet meer mijn periode van het jaar, zal de leeftijd 🙊 wel zijn, vier ik het wel erg graag met jullie. Dus kom ik toch gezellig langs hoor.

  Succes nog met de laatste afhandelingen aan het album. En heel veel plezier bij de Top2000 in concert.

  Groeten en Hugs Willy.

 6. Mariska van Loon 30 november 2017 om 15:10 - Antwoorden

  Dat wordt dan nieuwsgierig wachten op jullie nieuwe album , maar dat het weer de moeite gaat zijn daar twijfelen wij niet aan . En inderdaad de kenmerken van de 3js maken het zo mooi!! Wij kijken al uit naar Acoustic Christmas in Cuijk op 15 dec.. Inderdaad een hele drukke periode voor jullie maar het wordt door véle fans gewaardeerd! Heel veel succes en tot in Cuijk.🎼🎶🌲 Mariska en François

 7. Ingrid Sebrechts 30 november 2017 om 15:26 - Antwoorden

  Ik vind het fantastisch dat er weer wat aankomt ,jullie hebben een prachtig jaar gehad zo kan ik lezen en daarbij hoop ik 1ding komen jullie terug naar België Antwerpen ook ???

 8. Janny Schaap van Soest 30 november 2017 om 15:30 - Antwoorden

  Leuk om te lezen!
  Wij kijken alweer uit naar de “zoveelste” theatertour!!! Ben heel benieuwd! We zijn er weer drie keer bij!
  Maar eerst nog Acoustic Christmas op 16 december!!
  Groeten en succes van jullie “3 generaties fans”

 9. Janneke Loenen 30 november 2017 om 15:33 - Antwoorden

  Nu was ik al nieuwsgierig naar het nieuwe album, maar dat wordt er doir deze mededelingen zeker niet minder op. Voor die tijd nog genieten van de top 2000 met Waylon en de Acoustic Christmas shows en laat het dan maar héél snel februari worden! 😜
  Heel veel plezier vast de komende dagen in Ahoy.

 10. Judith 30 november 2017 om 17:18 - Antwoorden

  Leuke update. Ik vind 7 zelf jullie mooiste album, het is zelfs waardoor ik fan ben geworden. Dat het minder verkocht is is jammer, maar doet niets af aan hoe goed het is. Zonder 7 zou ik jullie muziek niet eens gekend hebben en niet in het theater zitten!

  Ik heb veel zin in de kerstconcerten en succes met de voorbereidingen.

 11. Silvia da Silva 1 december 2017 om 10:49 - Antwoorden

  Thanks for sharing all these thoughts. They seem sincere and that’s what counts to me.
  So far my favourite albums are ” 4 Elementen” and ” 7″. I listen to the lyrics, the chords and the wonderful tunes and arrangements.I believe no one will ever be able to measure in numbers the impact music and other arts has on mankind. Keep going!…

 12. Angelique Alberts 1 december 2017 om 12:23 - Antwoorden

  Een druk jaar in een notendop! Een denderende trein. Veel hoogtepunten waar wij als fans ook van hebben kunnen genieten. En dan afsluiten met de kerstsfeer. Heerlijk. Dank voor het afgelopen jaar. Het was geweldig! En ja we zijn bloed nieuwsgierig naar dat nieuwe album. Lieve groet
  Angelique Alberts

 13. Zwaantje 1 december 2017 om 17:55 - Antwoorden

  Mooi verhaal..Ik heb al vele malen genoten van jullie theateroptredens.En dan de U2 tour,geweldig!Nadat ik met jouw stem had kennis gemaakt in de Beste zangers van Nederland was ik om…omdat hoorde dat je zoveel mooie nummers prachtig kunt zingen.Ook hebben we een nummer van jullie laten horen tijdens de begrafenis van mijn partners oudste zoon die verongelukt is.Het nummer Godvergeten.De muziek en tekst…kippenvel.Heel erg bedankt voor alle mooie muziek.En heel veel succes,maar dat komt zeker goed!

 14. Yolanda Helmer 1 december 2017 om 20:22 - Antwoorden

  Mooi stukje weer Jan.
  Maar die stressvolle gedachte of wij nog te bewegen zijn om naar het theater te komen kun je wel laten varen. Wij komen altijd, sterkte nog we kunnen niet wachten tot we weer mogen..

  Ik ben heel benieuwd naar jullie nieuwe album.
  Maar eerst nog genieten van Acoustic Christmas.
  Veel plezier en succes met de komende optredens!
  Liefs Yolanda

 15. Ineke 1 december 2017 om 23:40 - Antwoorden

  Die laatste zin… ik weet het, want ik heb al gehuild tijdens het horen van één van de melodieën van het nieuwe album. Heel raar, maar het ontroerde me om één of andere reden ontzettend. Ik kan echt niet wachten om het album te horen. Ik ben blij dat het een mooi jaar voor jullie was, voor mij was het minder, veel verdrietige gebeurtenissen. De U2 tour was het beste dat ik ooit in een theater heb gehoord. Daar zou ik nog 25x heen kunnen gaan. Jullie hadden aansluitend de Ziggo dome wel 6x kunnen uitverkopen. Maar ik begrijp ook wel waarom jullie zoiets niet hebben gedaan, ondanks dat er veel vraag naar was. Op dit moment zijn jullie bij Waylon, geniet ervan, veel succes nog de komende avonden. JdW, succes met je verhuizing, ik wens je veel geluk in je nieuwe onderkomen. En dan vanaf volgende week de kersttour. Geniet ervan, ik kom i.i.g. naar Zwolle met m’n zus, we kijken er naar uit! Heel veel liefs van mij en mocht er geen nieuwe nieuwsbrief meer komen dit jaar, dan wens ik jullie (bij gebrek aan een Social Media account) bij deze ook alvast een hele fijne vakantie en een spetterende jaarwisseling! Heel veel liefs, Ineke XXX

 16. Ineke 2 december 2017 om 12:54 - Antwoorden

  PS: Vanmorgen wist ik het ineens.. die tweede sound die Oscar op Instagram liet horen (8-11), de INTRO daarvan… SOA !!??? 🙂
  Die eerdere sound (30-9), dat moet ik nog uitzoeken waarom die me ontroert.., ik hoop stilletjes nog steeds dat je er niet doorheen gaat zingen JD.. haha 🙂

 17. Monica 19 december 2017 om 11:32 - Antwoorden

  Mooi verhaal weer!
  Ik kijk uit naar Acoustic Christmas, de concerten komend voorjaar, en natuurlijk jullie nieuwe muziek!
  Geniet van de kerstdagen en een welverdiende vakantie.
  Stiekem hoop ik dat jullie komende Vrienden van Amstel ook weer van de partij zijn😉

 18. Ineke 26 januari 2018 om 08:27 - Antwoorden

  Even terugkomend op m’n vorige berichtjes… nu weet ik waarom het me ontroerde, het was de tekst.. ‘Los van alles’.. Prachtig! xxx

Laat een reactie achter

X