Uit de oude doos

Tijdens onze jubileumshow zullen we uiteraard ook weer speciale gasten ontvangen. We zijn er nog niet helemaal uit wie dat gaan zijn. De keuze is ondertussen zo groot. TE groot eigenijk. We hebben ZO veel vrienden gemaakt in ‘het wereldje’ in de afgelopen tien jaar.

Wie weet zich de vorige HMH-shows nog te herinneren? Voor ons voelt dat echt als meerder levens terug. Over vorige levens gesproken: Thé Lau leefde toen nog. Hij was te gast tijdens onze HMH show destijds. Hij was een goede vriend van Ton Dijkman en deze stelde voor om Thé te vragen. Ik weet nog goed hoe hij een beetje verdwaald rond liep in dat grote gebouw die middag. Op zoek naar ons, op zoek naar het podium voor de soundcheck, op zoek naar IETS bekends. Thé Lau was het liefste altijd een beetje in z’n eigen wereldje en de wereld van de 3JS was onbekend terrein. Toen we hem vonden kwam hij gelukkig wel los en op het podium was hij de Thé Lau die we allemaal wilden zien.

De man is verantwoordelijk voor een paar monumenten uit de Nederlandstalige popmuziek. Vele andere Nederlandse artiesten hebben hun eigen momenten met Thé Lau om te herinneren. Dit was ons moment. Samen op het podium zongen en speelden we ‘Iedereen is van de wereld’. Een lied dat daags na de dood van Thé op een bepaald tijdstip door alle Nederlandse radiozenders tegelijk werd gedraaid.  Misschien wel het beste Nederlandstalige lied ever.

By |2017-03-15T19:22:34+00:0015 maart 2017|Blogs|5 Comments

About the Author:

Jan Dulles

5 Comments

 1. Celine 15 maart 2017 om 19:43 - Antwoorden

  Goeie foto zeg! 😁

  • Gwen 17 maart 2017 om 16:22 - Antwoorden

   Herkende hem direct 🙂

 2. Anja 15 maart 2017 om 19:51 - Antwoorden

  Ja, blijft een kippenvelnummer …

 3. Ineke 16 maart 2017 om 13:39 - Antwoorden

  “Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen”… ook al is het misschien in een iets andere context geschreven… ik ben toch heel blij dat gisteren is gebleken dat de meeste Nederlanders dit besef hebben. En ik denk dat dat ook de reden was waarom je dit hebt uitgelicht. Het is en blijft een fantastisch nummer. Helaas was ik tijdens de vorige HMH shows nog niet bekend met jullie, maar deze keer ben ik er zeker bij… net als 5x bij de Joshua Tree tour… mijn god, wat is dat outstanding… De man die naast me zat in Leeuwarden liet wel 6 keer z’n arm aan z’n vrouw zien tijdens de show, om te laten zien dat ie kippenvel had. Hij legde ook steeds z’n hand op haar been en je kon merken dat ze dat niet gewend waren :). Dat is wat jullie performance met mensen doet, fantastisch toch? XXX

 4. Wim 18 november 2017 om 17:23 - Antwoorden

  Ik heb de geluidsopnames van dat concert in mijn bezit. Kippevel bij de versie “Iedereen Is van de wereld” met Jan Dulles. Vooral als je dan ook nog voor het podium stond tijdens dat concert.

Laat een reactie achter

X