U2 – The Joshua Tree – Theatertour 2017

Ondertussen is iedereen al op wat voor manier dan ook te weten gekomen dat we vanaf februari 2017 een uitgebreide U2 tribute-tour gaan doen. Dit project is toevallig op ons pad gekomen na het optreden bij Vrienden van Amstel waar we voor 150.000 mensen 9 avonden optraden als U2. Puur toevallig bleek 2017 een jubileumjaar te zijn voor dat legendarische album van deze wereldband waar wij in het verleden veel naar hebben geluisterd, veel van hebben geleerd op allerlei gebied. In maar 2017 is het 30 jaar geleden dat het album uit kwam. Wie herinnert zich die tijd nog? De clip van ‘Where the streets have no name’ op het dak van het hoge gebouw in New York. De, voor die tijd unieke sound van het intro van ‘With or without you’…. Erg he, dat we al zo oud worden!?

Ondertussen begint deze theatershow in onze hoofden al behoorlijk vorm te krijgen. Natuurlijk spelen we het hele album The Joshua Tree maar hoe pak je zoiets aan? Wat ga je vertellen? Welke nummers moeten we nog meer spelen van U2 en waarom? Wat dat betreft werkt het enigszins hetzelfde als de voorbereiding voor onze eigen tours. Het moet wel op een of andere manier geschikt zijn voor theater. Wat zijn de verhalen achter The Joshua Tree?. Het album dat van U2 de grootste band ter wereld maakte. Hoe kwamen ze zover? Waarom schreven ze bepaalde nummers en wat gebeurde er daarna? Voor muzikanten als wij is dat natuurlijk zeer interessant om uit te zoeken. Niet alleen op muzikaal vlak. Wij wisten ook niet alles van U2 natuurlijk, dus momenteel is het creatieve proces voor deze theatertour al in volle gang.

Een uitgebreide tour van zo’n 35 shows die begint in februari en duurt tot begin juni. Verandering van spijs doet eten. We hopen dat jullie daar ook zo over denken en allemaal komen kijken wat wij ervan gaan maken. 

KOOP TICKETS
By |2017-01-19T13:29:40+00:001 januari 2017|Blogs|42 Comments

About the Author:

Jan Dulles

42 Comments

 1. Paul Hoijtink 25 oktober 2016 om 10:56 - Antwoorden

  Beste heren, waarom komen jullie met je theater tour nooit naar Utrecht en omstreken. In Nieuwegein heb je bijvoorbeeld een heel mooi theater.
  Gr Paul Hoijtink

 2. Ineke 25 oktober 2016 om 11:21 - Antwoorden

  Sorry voor mijn gespam vandaag :), ik kijk hier heel erg naar uit! Kom sowieso 2x in Rotterdam luisteren en dichter bij huis vast ook nog wel. Er zijn zó veel mooie nummers van U2! “Beautiful day” niet vergeten hoor, dat is mijn favoriet. Love you guys for ever.Veel succes met alles!

 3. Tilde Frauenrath 25 oktober 2016 om 11:53 - Antwoorden

  Geweldig zo’n uitgebreide tour maar zonde dat jullie al jaren lang het zuiden van het land totaal overslaan ( en dan heb ik het niet over Roermond ). Ik denk dat het voor Emile ook nog eens prachtig zou zijn om in ” zijn ” stad Heerlen op te treden. Jammer hoor!!! ( is net zo ver als wanneer jullie
  naar Pinkpop komen 😉 )

 4. Tine 25 oktober 2016 om 13:01 - Antwoorden

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo erg gecharmeerd was van U2, maar misschien was dat voor mij leeftijds gebonden. Ik word volgend jaar ook 38 en op de een of andere manier weet ik de muziek nu wel te waarderen. Wij zitten ieder weekend wel even te you tuben en dan komt jullie versie van “Where the streets have no name” altijd wel voorbij……We zullen er zeker bij zijn !!!

 5. Simone 25 oktober 2016 om 19:07 - Antwoorden

  Ik ben ook “oud” want U2 is de eerste band uit mijn jeugd waar ik alle albums van heb gekocht, eerst de lp’s later de cd’s het nieuws was voor mij dus als een feestje. De nummers die al beschikbaar zijn van jullie staan dan ook al lang op mijn telefoon en als jullie toch eens wisten hoe blij ik alleen al wordt van I Will follow dan kunnen jullie wel bedenken hoezeer ik uitkijk naar deze tour. Jullie kennende gaat het onvergefelijk worden en ga ik daar intens van genieten!
  Thnaks Guy’s, liefs Simone

 6. Karina 25 oktober 2016 om 20:41 - Antwoorden

  Al wat ouder, dus ken zowat alles van U2, dus vind het geweldig dat jullie deze tour gaan doen! Jullie vergeten toch zeker “Sunday, bloody Sunday”niet, hoop ik! Ben dus weer van de party, met mijn dochter! groetjes X

 7. Wendy Louwrier 27 oktober 2016 om 12:15 - Antwoorden

  Ook ik heb regelmatig gedanst op muziek van U2, tijdens schoolfeesten enzo. En toch…..de 3J’s die U2 vertolken……ik moet er aan wennen. Het klinkt goed, eigenlijk gewoon fantastisch als jullie nummers doen van U2 hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar om nou een hele avond naar U2 te gaan luisteren terwijl ik liever de 3J’s hoor….. ik weet nog niet of ik kom kijken. Ik vind de muziek best okee hoor, maar ik hoor zo graag het eigen geluid van de 3 J’s. Ik denk dat ik tijdens een concert toch stiekem ga zitten wachten op een “eigen” song. Maar misschien denk ik er over een paar maandjes wel anders over 🙂

 8. Yvonne 30 oktober 2016 om 09:25 - Antwoorden

  30 jaar geleden in de Kuip… ik was erbij. En ik ben er nu weer bij!

 9. Bianca 2 november 2016 om 22:39 - Antwoorden

  Eindelijk krijg ik m’n schoonzus eens mee naar jullie. Want als verstokte U2 fan heeft ze nu een niet bedankt voor de eer om mee te gaan naar jullie. Yeahhhhh

 10. Betty van Zijl 17 december 2016 om 22:56 - Antwoorden

  Ik kom met mijn ouders, zus, kleinkinderen en nichtje naar Bussum zoals ieder jaar. Ieder jaar mag er weer een kind mee naar de 3 j’s. De jongste fan in de familie is 10 jaar.

 11. Geurt 25 december 2016 om 23:17 - Antwoorden

  Ik heb echt genoten van jullie U2-hommage bij VVAL! Ik heb Jan Dulles zelfs nog ff een vette high five gegeven vanaf de zijkant van het podium, was echt super. Maar als U2-fan moet ik toch even opmerken dat de Streets rooftop video shoot in Los Angeles was, niet in NYC. Trouwens hebben jullie de Merry Christmas boodschap van U2 vandaag gezien (zie ook u2.com)? De band gaat zelf ook in 2017 een very special Joshua Tree tour doen!

 12. Annemieke Kok 1 februari 2017 om 19:47 - Antwoorden

  Wij zouden als Berkoper Popkoor wel graag jullie optreden ondersteunen met onze zang. Aangezien wij uit Oldeberkoop Friesland komen denken wij dan aan evt de optredens in Sneek, Leeuwarden, Hoogeveen of Kampen.
  Graag denken wij met jullie mee.

 13. Anton Burghout 1 februari 2017 om 19:50 - Antwoorden

  Hallo Jan.
  Geweldige muziek van U2. Wij zijn Gospelkoor Grace and Glory uit Zwolle. Mochten jullie nog een koor zoeken als jullie in de buurt van Zwolle zijn met de tour, dan zou het fantastisch zijn om met jullie mee te zingen.
  Info: gospelgrace.nglory@gmail.com

 14. Rob Lieskamp 1 februari 2017 om 19:51 - Antwoorden

  Net jullie optreden gezien bij DWDD. Prachtig! Ik zie dat jullie op 29 april in de schouwburg in Cuijk spelen en nu wil het “toeval” dat er in Cuijk een 55 koppig popkoor bestaat waar ik bij zing.
  Dus mijn vraag is of wij, Noisy Voices, als achtergrondkoor kunnun functioneren?

 15. Christie withag 1 februari 2017 om 20:00 - Antwoorden

  Beste Jan
  Ik zag de 3J’s met een prachtig gospelkoor in DWDD op 1-2-17
  Daar werdt een oproep gedaan om als koor ook mee te mogen zingen in een (lokale) stad. Op 1-6-17 komen jullie in Enschede.
  Graag zou ik met ons koor willen meezingen!
  Bv met prachtige lied
  But I still have n’t found van U2
  Groeten

 16. Driessen 1 februari 2017 om 20:12 - Antwoorden

  Elk plaatselijk koor kan zich opgeven…..zeer spijtig dat ze niet in het echte zuiden optreden…..Wij als popkoor Escolum hebben gelukkig het nummer “Still havend found…” al in ons repertoire.

 17. Gonnie 6 februari 2017 om 16:25 - Antwoorden

  Wat een zinderende show afgelopen zaterdag in Delft, mannen. Wat een energie gaven jullie; wat een spektakel. Echt ongekend zo goed als het was. Als 3J-fan die alleen de bekendste U2 nummers kent heb ik enorm van jullie genoten en was ik vooral ook super trots op jullie. Wat hebben jullie laten zien en horen wat jullie in jullie muzikale mars hebben! Petje af. Een hel groot compliment voor jullie allen maar zeker voor Jan Dulles zijn ongekende en onbegrensde vocale kwaliteiten. Echt helemaal te gek. Heel veel plezier en succes verder en ik mag nogmaals van jullie genieten eind april.

 18. Ton ligtvoet 10 februari 2017 om 23:15 - Antwoorden

  Kom net terug van jullie optreden in t oude luxor theater.
  Kan zeggen dat ik het waanzinnig vond en heb genoten.
  Wist dat je een goede zanger was van eerdere optredes.
  Maar dit slaat alles in de vorm van u2 de rest van de band natuurlijk ook waanzinnig.

  • Arta 28 maart 2017 om 14:59 - Antwoorden

   Kan iemand mij vertellen hoe lang het optreden ongeveer duurt?

 19. Ton ligtvoet 10 februari 2017 om 23:43 - Antwoorden

  Hoop trouwens ook dat er van dit optreden video’s cq dvd’s uitkomen.
  Ben de eerste die er 1 koopt.

 20. robbert 11 februari 2017 om 11:11 - Antwoorden

  Gisteravond in oude luxor. De 3JS, leuk op TV maar niet mijn muziek. Nu de U2 tour, daarvan heb ik de eerste 4 concerten in NL gezien dus verwachting hooggespannen. Wat een super avond, de energie, uitstekende geluid, helemaal geweldig. Direct weer kaarten besteld voor vrienden al vanaf die tijd, dit moet zij ook meemaken. 3jS Rock!!!!

 21. Linda 12 februari 2017 om 00:20 - Antwoorden

  Genoten van jullie vanavond in het Oude Luxor Rotterdam!! Bedankt voor de heerlijke avond. (U2 fan)

 22. Ron 25 februari 2017 om 00:13 - Antwoorden

  Klasse in Veenendaal gespeeld ,ik ben geen fan van 3 js maar van u2 maar wat een geweldig optreden echt super.
  Wat een stem heeft die zanger Jan dulles en natuurlijk de muzikanten.zeer onder de indruk van het nummer excit wat een lekkere heftig nummer dus bedankt voor de leuke avond.

 23. Grytsje Sleijster 27 februari 2017 om 22:15 - Antwoorden

  Fantastisch!!!! Jullie optreden in de Rijswijkse schouwburg!!!! Genoten. Het dak eraf door jullie enthousiasme en geweldige muziek
  Complimenten aan de 3Js en crew. Veel succes met jullie tour!!!

 24. Inge Elevelt 4 maart 2017 om 21:30 - Antwoorden

  Dag mannen wij waren gisteren in Leeuwarden bij de Harmonie. Het was super we hebben werkelijk genoten. Ik kan zeggen dat jullie super goede muzikanten zijn en de vertolking van U2 was echt goed ben zo blij dat ik dit heb gezien het mooiste nummer vond ik When love comes to town, mijn idee was dat dit niet te evenaren was echter een diepe buiging. Zo kan ik nog wel door gaan groot respect super gitaar werk en zang en ja Tom Dijkman ben ik al jaren fan van dus die achter de drums altijd ok. Eigenlijk vond ik jullie allemaal goed relaxed en een feestje om naar te kijken en te luisteren. Thxs voor de super avonden nogmaals een diepe buiging coor jullie allemaal

 25. Cees & Conny Oostvogels 6 maart 2017 om 23:14 - Antwoorden

  Afgelopen zaterdagavond 4 maart waren wij erbij in het Chassé theater in Breda. Wat hebben we een geweldige avond gehad. In één woord, een groots optreden!
  Alsof U2 zelf op het podium stond. 3JS bedankt!!!

 26. Menno en karin 12 maart 2017 om 17:09 - Antwoorden

  Gisteren naar jullie show in Vlissingen geweest, in een woord magnifiek. Zo puur, we hebben een geweldige avond gehad, bedankt.

 27. Saskia 18 maart 2017 om 08:06 - Antwoorden

  Gisteravond waren we er bij, in Hoofddorp, door omstandigheden heb ik mn zoon van 14 mee genomen die de liedjes van jullie uiteraard heel vaak hoort maar nu net als ik ook niet wist wat ons te wachten stond…wat een top show!! Ik ben niet zo’n U2 kenner maar wist uiteindelijk toch best heel wat nummers van ze 😉 super bedankt voor deze onvergetelijke avond!!

 28. Arta 28 maart 2017 om 15:00 - Antwoorden

  Kan iemand mij vertellen hoe lang de voorstelling ongeveer duurt?

 29. Ingrid Holtrup 9 april 2017 om 09:51 - Antwoorden

  Op donderdag 6 april zag ik jullie optreden in Theater Sneek. Met de ogen dicht was het alsof je naar U2 zelf luisterde. Als U2 diehard zal ik U2 zelf in juli niet zien. Het is me niet gelukt om tickets te bemachtigen. Jullie concert was geweldig en ik maak een diepe buiging voor jullie professionaliteit en kunnen.

 30. Antoinette 15 april 2017 om 09:58 - Antwoorden

  Komt hier ook een cd van uit ?

 31. Herm kroon 27 april 2017 om 00:26 - Antwoorden

  Geweldige avond gehad in Roermond
  Echt top

 32. Erik 29 april 2017 om 00:23 - Antwoorden

  Vanavond naar jullie optreden in Amphion in Doetinchem geweest. Geweldig. Met een volle zaal van jullie optreden genoten. Volgend jaar Rattle and Hum??

 33. Patricia van Vliet 29 april 2017 om 23:43 - Antwoorden

  Net terug uit Cuijk, wat een f e n o m e n a a l concert, als echte 3 J’s fan meer dan genoten, Wederom een bevestiging Jan, dat jij de beste zanger bent en blijft van Nederland!! Wat een professionaliteit van de gezamenlijke band. Of jullie nou een kerstconcert geven, een concert met jullie eigen nummers en nu dit concert, het is altijd boven verwachting; deze beleving kan ik dan ook niet overbrengen, dit moet men zelf een keer ervaren. Het zou geweldig zijn om een blijvende herinnering in de vorm van een cd en/of dvd uit te brengen, maar gezien de rechten zal dit wel niet mogelijk zijn….Heel veel plezier nog met het vervolg van jullie fantastische tour. Patricia 29 april 2017 om 23.43 uur.

  • Gerda Mollenhof, Exelseweg 1, 7245 VC Larn Gld 4 mei 2017 om 16:51 - Antwoorden

   Op 1 mei in Doetinchem van jullie geweldige U2 tour genoten. Imponerend en muzikaal heel erg goed. Jan Dulles overtreft alles en ook muzikaal fenomenaal. Veel plezier met jullie toer maar dat zal wel lukken, want alles is uitverkocht.

 34. Adrie 3 mei 2017 om 08:28 - Antwoorden

  Gisterenavond geweest naar de 3J’s U2 – The Joshua Tree. Echt geweldig gasten. They blow me in the back of my chair. Wat zijn deze gasten goed en multi muzikaal. Nederlandstalig vond ik ze zal goed, maar dit slaat echt alles!!! Ik hoop dat hier een CD vanuit komt.

 35. Marja 5 mei 2017 om 11:08 - Antwoorden

  Beste Heren 3J’s
  Ik heb afgelopen maandag jullie show in Doetinchem gezien en ik kan maar 1 woord bedenken : FENOMENAAL.
  Wat een fantastisch optreden en ik heb meerdere optredens gezien van coverbands maar deze was toch echt
  FENOMENAAl.Wat heb ik genoten zeg!!! Nooit gedacht dat U2 zulke goede vertegenwoordigers hadden en Jan
  je stem is groots en de gitaristen tja wat kan ik daar van zeggen ook groots, ik ben nog steeds zeer onder de indruk van dit
  optreden en ik ga naar Amsterdam in juli maar dit was meer dan een goed optreden, U2 waardig . TOP

 36. Bea Bloemheuvel 8 mei 2017 om 23:17 - Antwoorden

  Beste en onnavolgbare 3js,

  Afgelopen zaterdag in Bussum hadden wij het geluk dat wij jullie presentatie van het album Joshua tree van U2 mochten meemaken. Het is nu maandag en nog steeds komen delen van het concert voorbij. Nooit heeft een concert zo’n onuitwisbare indruk achtergelaten en we hebben er echt wel wat gezien. Wat een passie en wat een perfectie! Iedere toon, iedere klank en elk beeld was perfect. Wij zijn al jaren fan van jullie en hebben al eerdere optredens bijgewoond, maar dit was echt zo ontroerend mooi….

  Dit bewijst maar weer eens dat jullie muzikanten in hart en ziel zijn. En omdat wij graag muziek luisteren genieten we daar veel en vaak van. En zaterdag 28 oktober zijn we er bij in Afas en vieren jullie 10 jarig bestaan mee!

  Ga vooral door!

  Henny en Bea

 37. Bas Willemstijn 13 mei 2017 om 22:59 - Antwoorden

  Geweldige show in cool met een mooie mix van liedjes.
  De playlist zou ik graag ontvangen zodat ik het concert op vakantie nog een kan beluisteren.
  Helaas zonder de leuke en informatieve commentaar van de roadie.
  Kunt u deze mailen?
  Bedankt voor de mooie show

  Bas

 38. Michael Yska 18 mei 2017 om 09:39 - Antwoorden

  Hoi Allemaal,

  Bedankt voor een waanzinnige avond in Zaandam, niet normaal, wat was het waanzinnig goed! In 1982 was ik 18 jaar en maakte de begin periode van Simple Minds mee. Voor een paar honderd man in Arnhem en na afloop gesproken met de toetsenist, hij zette ons op de gastenlijst voor Paradiso de volgende dag, dat was uitverkocht!

  Twee vrienden van mij kwamen met de eerste twee elpees van U2 over de vloer, ik vond het niet veel. Met War werd het al iets beter, het werd helemaal beter toen ik ze live zag op het festival van Torhout in 1983. Ik kwam daar voor Peter Gabriel en Simple Minds en zag een enerverend optreden van U2!

  The Joshua Tree vond ik nooit ze geweldig, ik werkte die tijd in een platenwinkel en de hits van dat album kwamen al zo veel voorbij op de radio en de rest van het album haalde het meestal niet, klonk niet lekker in de winkel. Achtung Baby, dat bracht U2 voor mij een paar treden hoger, vooral de laatste drie nummers van het album.

  Toen ik een kaart kocht voor Her Majesty in het Zaantheater (Deja Vu) kocht ik twee kaarten erbij voor mijn broer zijn verjaardag in augustus 2016. Jullie zijn niet mijn favoriete band (sorry) en The Joshua Tree is niet mijn favoriete U2 album, maar het Zaantheater is bij mij om de hoek en ik had wel eens wat van jullie op tv voorbij zien komen en dacht met die zang zal het wel goed zitten.

  Gisteren werd ik weg geblazen, wat een geluid, wat een power! Van de zang en van de band, complimenten. Ik tik dit stukje met Ultra Violet op de achtergrond, Light My Way! Vandaag op mijn 53e verjaardag ben ik nog aan het nagenieten. Dank jullie wel voor een memorabele avond!

  Veel plezier met jullie 10 jarig jubileum en jullie hebben mij The Joshua Tree opnieuw laten ontdekken en ik vind de plaat nu een stuk beter dan toen. Ik heb de laatste tijd er veel naar geluisterd en de onbekend nummers werden een aangename toevoeging aan de U2 catalogus.

  Nogmaal bedankt voor een bijzondere avond met als prachtige spontane afsluiter All I want is you. Nu speelt bij mij Love is Blindless, ook een mooie afsluiter!

 39. Dick 2 juni 2017 om 23:57 - Antwoorden

  In Deventer zingen we nog steeds And I still haven’t found what I’m looking for…. Topshow !

 40. Annemiek 3 juni 2017 om 09:25 - Antwoorden

  Gisterenavond waren jullie in Deventer, what a show, what a night om het met Bono’s woorden te zeggen! Jullie hebben ons een fantastische avond gegeven met zoveel U2 nummers.
  Als echte grote U2 fan moest ik jullie show zien en wow, dat is echt geen minuut tegengevallen. Zo zuiver gezongen en ook de gitaren zoals the Edge die speelt kwamen heel mooi over. Vol passie gespeeld en het was heel verrassend om tussen de nummers wat informatie te krijgen van die leuke man. (al was dat voor de echte fan natuurlijk al bekend)
  Vond het mooi dan Jan ontroerd was bij Mothers of a disappeared en een traantje liet gaan. Dat is echt met gevoel gezongen zoals Bono dat ook kan.
  Er zit veel meer in jullie dan dat de mensen globaal denken bij de 3JS. Ook het geluid was heel goed in de zaal. Als het aan ons lag stonden we de hele avond te dansen en te klappen ipv zitten…maar goed theater is anders dan een groot concert. En ook goed dat jullie weten waarover het gaat en in alle materie verdiept hebben over U2. We gaan ook naar de Arena in juli (2x!!) en ik zou zeggen jammer dat jullie niet het voorprogramma zijn van U2. En Jan zingt heel zuiver en kan heel goed de hoge noten zingen (die kan Bono soms net niet meer vanwege zijn leeftijd)
  Knap gedaan jongens en ook jullie nog even gezien na afloop en toen al ff wat complimenten gegeven. Nee wat ons betreft mag er nog wel een keer zo’n U2 tribute tour komen door jullie.
  Als geen liefhebber van Nederlands stalige muziek zie ik jullie band nu toch heel anders en zijn jullie geenszins zomaar een bandje die wat luchtige muziek spelen. Misschien moeten jullie wel wat meer in het Engels gaan zingen hahaha. En ja, je moet erbij zijn en dit zelf ervaren. Kippevel met de mondharmonica en alle gitaren. Leuk ook dat blues feestje met Angel of Harlem. Eigenlijk zou U2 jullie moeten zien. Weet zeker dat Bono en co onder de indruk zijn van jullie performance. Veel succes met jullie muziek verder en wie weet welke verrassing nog komen gaat in de toekomst.

Laat een reactie achter

X