U2 by 3JS

Sommige fans ontgaat niks. Sommige berichten komen sneller bij onze fans aan dan ons lief is. De echte verrassing is er dus al een beetje vanaf. Maar goed… deze fout ligt eigenlijk bij de NTK, die al vrij vroeg in het jaar met de aankondigingen en boekjes voor het theaterseizoen van het jaar daarna moet uitkomen. Wij vertellen de dingen liever in de juiste volgorde maar dat gaat nu dus niet meer.

Onze imitatie van U2 heeft vele tongen losgemaakt afgelopen januari. 160.000 mensen zagen ons in de gedaante van de grootste rockband van de afgelopen decennia. Het bracht ons op een idee. Volgend jaar, maart 2017 is het precies 30 jaar geleden dat de U2 klassieker ‘The Joshua Tree’ uitkwam. U2, de Ierse band die daarvoor nog altijd een soort van cult-band was, bereikte met dit album ineens de status van super-band, met de nummers ‘Where the streets have no name’ en ‘With or without you’ die enorme wereldhits werden en het zwart-witte artwork van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn wat vervolgens altijd het image van de band is gebleven. De status die ze altijd tot de dag van vandaag hoog hebben gehouden. ‘U2 is er altijd geweest voor ons’… dat hebben we vaak gezegd in interviews afgelopen januari. En zo is het ook. Het begon rond 1983 toen ‘Sunday bloody sunday’ hun eerste hit werd. Daarna begon het echt te borrelen. In 1985 was hun optreden op het Live-Aid festival een van de meest indrukwekkende vertoningen…en een jaar daarna in 1986 was ‘Where the streets have no name’ de voorbode voor het album ‘The Joshua Tree’. Iedereen van onze leeftijd herinnert zich nog de clip waarin ze het nummer spelen op het dak van een gebouw in New York, waardoor beneden op straat honderden mensen op de been komen en het verkeer danig ontregelen tot ontsteltenis van de aanwezige verkeersregelaars.

Fascinerende anekdotes. Wij muzikanten smullen daarvan. Geniale marketing-trucs. Destijds gevolgd door honderden miljoenen fans van MTV. Er was nog geen youtube. Nog geen internet. Iedereen keek naar MTV. U2 werd de grootste pop-rock-band ter wereld. Vernieuwend qua songs, qua tekst, qua video’s. Alle pop-rockbands die daarna kwamen lieten zich inspireren door U2.
Gitaarsolo’s bestonden ineens niet meer. Liedjes kregen ineens hele andere structuren. Clips mochten ineens duister zijn in plaats van flashy. Ook wij waren destijds rockmuziek aan het maken. Onze band BlueBus werd sterk beïnvloed door U2. Het was achteraf te moeilijk om met die band in Nederland voet aan de grond te krijgen. De enige rockband die dat wel was gelukt destijds was Kane. En die deden dat eerlijk gezegd ook beter dan wij. Maar ook die leunden heel sterk op de sound van U2.

Toen we later met de 3JS aan ons tweede album ‘Kamers van m’n hart’ gingen werken en onze muziek wat meer ‘Pop’ werd, lieten we ook in de muziek van de 3JS de U2-invloeden terug komen. Het is altijd gebleven. Gitaarsounds van tegenwoordig zijn gewoon bedacht door U2-gitarist The Edge…en zo is het gewoon. Eerlijk is eerlijk.

Aangezien we al jaren tegen elkaar zeggen dat er ooit een keer een jaar moet komen dat we met de 3JS NIET in de theaters moeten gaan staan… besloten we dat dat het jaar 2017 moet gaan zijn. Wat sommige fans als heel jammer beschouwen is dus echt waar. In 2017 is er geen tour van de 3JS in de theaters. Dit gaan we echter wel ruimschoots goedmaken na de U2-tour…maar dat houden we wel nog even geheim. Het eerste deel van 2017 staat in het teken van The Joshua Tree. We gaan zo’n 35 theaters in Nederland aandoen in drie maanden tijd. Best een omvangrijke tour dus. We gaan ook enorm uitpakken tijdens die show want het moet echt spectaculair worden.

Het hele album ‘The Joshua Tree’ van de eerste tot de laatste noot. Aangezien dit album maar ongeveer drie kwartier duurt zullen we ook tussendoor verhalen en anekdotes vertellen over de muziek, de liedjes, de sounds, de clips. Voordat we met The Joshua Tree beginnen leiden we het in met een paar nummers waar het voor U2 mee begon en na The Joshua Tree doen we nog een greep uit de talloze hits die volgden vanaf 1997 tot vandaag. Geloof mij. Dit wordt een hele bijzondere, knallende show die je minstens 1 keertje moet zien volgend jaar.

KOOP NU TICKETS
U2 by 3JS
By |2016-10-25T12:36:56+00:0023 mei 2016|Blogs|29 Comments

About the Author:

Jan Dulles

29 Comments

 1. Irma 23 mei 2016 om 16:38 - Antwoorden

  Yeah!!! Nu al twee kaartjes gekocht, terwijl het bij het Park pas in juni kon :). Nu moeten we wel topplaatsen hebben. Zin in!!!!

 2. Els Le Page 23 mei 2016 om 16:42 - Antwoorden

  Oké dan, je hebt me overtuigd, ik kom minstens 1 keertje kijken :-)!

 3. Sylvia 23 mei 2016 om 16:46 - Antwoorden

  Geweldig dat jullie juist dit gaan doen ben er sowieso al 3 x bij!

 4. Miranda 23 mei 2016 om 16:57 - Antwoorden

  Kan niet wachten. Wordt vast een avond om niet te vergeten, 14 april.

 5. Janny van Dijk-Vermeulen 23 mei 2016 om 16:57 - Antwoorden

  Heb de cd van U2 al aangeschaft, staan echt hele mooie nummers op. Ben echt heel benieuwd hoe dat klinkt in 3 JS Stijl.

 6. Geertje 23 mei 2016 om 17:12 - Antwoorden

  Ja vorige week al kaartjes voor Eindhoven gereserveerd. De lp van U2 maar weer eens tevoorschijn halen, het wordt vast super!

 7. Roelie 23 mei 2016 om 17:20 - Antwoorden

  De kaartjes zijn al een week binnen we zien jullie op 1 april (echt geen grap) in Hoogeveen we zijn heel benieuwd word weer genieten mannen tot dan.

 8. Colinda 23 mei 2016 om 17:22 - Antwoorden

  Ik heb er groot vertrouwen in dat de U2 tour prachtig gaat worden! Maarre…. dat de verrassing er al af was ligt niet enkel aan NTK hoor, de meeste theaters hebben het volgend seizoen al weken in de verkoop! Jullie zijn gewoon een beetje laat! Als we op jullie hadden gewacht hadden we nu een toneelkijker nodig gehad om wat te zien! ? Maar wel of niet verrast, ik verheug me erg op deze tour!

 9. Anja Mostert 23 mei 2016 om 17:47 - Antwoorden

  Kaartjes zijn besteld! Jullie beleven er vast net zoveel plezier aan als wij! Houdt iedereen scherp, een keer iets heel anders!

 10. Rianne 23 mei 2016 om 18:00 - Antwoorden

  Zal alvast de cd weer eens uit de planken trekken en opzetten .
  Voor 2 theaters kaarten maar zie nu parktheater in Eindhoven en dit is toch ook een leuk theater en tevens de laatste.

 11. Agnes 23 mei 2016 om 19:12 - Antwoorden

  Yes, dat gaat genieten worden in Hoogeveen! Nog even geduld hebben 😉

 12. Angie 23 mei 2016 om 20:29 - Antwoorden

  Ha ,ja voor Gouda moesten wij al begin mei de bestelling plaatsen!

 13. Karin 23 mei 2016 om 20:30 - Antwoorden

  Yes, kaarten in de pocket. Kijk er nu al naar uit! Maar eerst nog even Caprera en Fletcher, dat wordt weer genieten!

 14. Nelma 24 mei 2016 om 03:22 - Antwoorden

  Yeah kaarten zijn binnen voor 11 februari in Rotterdam.k ben benieuwd.succes verder

 15. Jeroen 24 mei 2016 om 08:41 - Antwoorden

  Kaarten zijn al lang binnen. Kleine correctie, de videoshoot was niet in New York, maar in LA en With or Without you was de eerste single,

 16. Mathilde 24 mei 2016 om 10:07 - Antwoorden

  Jammer dat jullie het zuiden des lands steeds links laten liggen. Heerlen, Sittard-Geleen, Maastricht hebben allemaal schitterende theaters.
  Ook jammer voor Emile, was toch tof voor hem enkele jaren terug in zijn thuisstad te kunnen spelen. Tja, dan maar niet!!!

 17. GonnieS 24 mei 2016 om 13:42 - Antwoorden

  Inderdaad jammer dat jullie geen 3JS tour doen komend jaar want elke keer is weer heel speciaal en volop genieten. Maar zeker begrijpelijk dat jullie zelf eens wat anders willen en jullie veelzijdigheid kunnen laten zien. Daarom des te leuker dat er een U2 tour komt en ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook genieten gaat worden. Ik ben dan wel geen echte U2 fan maar jullie uitvoeringen voor VVAL waren echt helemaal te gek. Door jullie fantastische covers (ik vind Jan’s stem echt altijd in elk nummer te gek!!) ben ik al veel andere muziek en bands gaan waarderen. De tickets voor de U2 tour alsmede voor Acoustic Christmas zijn dus ook al binnen. Verder verheug ik mij erg op alle geheimen die nog volgen:-) Dank voor jullie fantastische muziek beste mannen en veel succes en plezier met alle muzikale voorbereidingen.

 18. irmgard 24 mei 2016 om 15:21 - Antwoorden

  Dit album van U2 was voor mij heel speciaal, mijn toen nog vriendje zette dit voor mij op een bandje dat grijsgedraaid werd in mijn walkman. Die zomer vertrok ik met mijn nicht naar Amerika, en zochten we naar de bekende bomen op de hoes van deze cd . Mijn man altijd heel kritisch wat betreft covers van U2 sstond met zijn oren te klapperen toen hij jullie hoorden spelen.
  Hij komt niet mee naar het theater, maar de kaartjes voor Rotterdam zijn besteld

 19. Gonnie 24 mei 2016 om 15:54 - Antwoorden

  Natuurlijk vind ik het ook jammer dat jullie volgend jaar geen eigen tour doen want ik Geniet altijd heel erg van jullie eigen nummers. Maar het is ook heel begrijpelijk dat jullie eens iets anders willen en op deze manier jullie veelzijdigheid kunnen laten zien. Ondanks dat ik geen echte U2 fan ben vind ik het dus helemaal te gek dat jullie een U2 tour doen want de covers die jullie voor VVAL deden waren waanzinnig goed. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook Genieten wordt. Door jullie covers, waarin ik grote bewondering heb voor wat Jan allemaal kan met zijn mooie stem, heb ik al diverse andere muziek en bands mogen ontdekken die voor mij anders onopgemerkt zouden zijn gebleven. De tickets voor de U2 tour en Acoustic Christmas zijn dus binnen en ik verheug me al erg op de geheimen die nog gaan komen:-) Dank je wel beste mannen voor jullie immer prachtige muziek en ik wens jullie heel veel plezier en succes bij alle muzikale belevenissen.

 20. Willie 26 mei 2016 om 09:25 - Antwoorden

  Jan, ik kan me zo goed voorstellen dat jullie het jammer vinden dat er al zoveel van te voren is uit gelekt van de U2 tour en Acoustic Christmas. Natuurlijk hadden jullie dat zelf willen vertellen!
  Zo hoort het ook!! Hoera voor Internet! NOT.
  Ik vind het ook wel een heel klein beetje jammer dat we geen 3JS tour krijgen in 2017. Ik heb alle 7 shows genoten! Maar een keer iets anders is ook wel leuk en ik kijk ook zeker naar de nieuwe toer uit. En totaal onbekend is het U2 repertoire niet, ik heb het al menig maal van jullie kunnen horen, het ROCKS! Ik hoop van harte dat het als een tierelier gaat lopen en dat jullie heel veel andere muziekliefhebbers hiermee gaan bereiken. Verleden jaar is dat trouwens volgens mij al aardig goed gelukt op Dutch Valley en dit jaar nog op de VVAL. Op Dutch Valley heb ik enorm moeten lachen om de verbazing en reacties van de mensen om mij heen toen jullie daar op het podium stonden te rocken, die waren alleen maar enthousiast en die zaal ging uit z’n dak! Dus…… Maar voor het zover is (jeetjes mina we zitten op eind mei 😛 ) ga ik eerst nog genieten van een gezellig avondje Caprera en al die andere mooie dingen die voor dit jaar nog op de agenda gepland staan. Adios Amigo’s.

 21. Jack 3 juni 2016 om 12:27 - Antwoorden

  Kaartjes besteld voor Roermond. Kan niet wachten, duurt nog zo lang !!!

 22. Trees 17 juni 2016 om 12:10 - Antwoorden

  Echt inderdaad, heel jammer dat het nieuws over deze tour uitgelekt is. Maar ja, je hebt niet alles in de hand.
  Lekker al een en ander beluisterd en gezien op YouTube van U2.
  Ik ken wel een aantal nummers maar ik wil toch graag wat beter voorbereid zijn.
  Ik heb er echt alle vertrouwen in dat jullie er een geweldige show van gaan maken. Dus ik zal zeker een aantal keren dit feestje meevieren.
  Naaldwijk is al geboekt met een groot aantal 3JS vriendinnen, oh wat duurt dat nog lang, nog 10 maanden. Maar het vooruitzicht is al super.
  Nu eerst Caprera, tot vanavond! Heel veel zin in! XXX
  https://irispapilio.wordpress.com/2016/06/17/7/

  admin – reacties worden eerst gecontroleerd, om spam tegen te gaan.

 23. Karina 21 juli 2016 om 13:27 - Antwoorden

  Zin in, al vanaf begin fan van U2, en dat nu gezongen en gespeeld door jullie!
  Heb ze jaar of 8 geleden in t echt gezien, en daar echt van genoten.
  Caprera was dit jaar GEWELDIG! mannen.
  Voor allebei kaartjes voor 2017 weer in pocket!
  Hoop dat jullie lekker blijven KNALLEN! X
  Veel steun aan jullie muziek! Ga bij jullie ook iedere x weg met zelfde gevoel als toen bij U2! Mooi compliment! Toch?
  En je colums zijn ook prettig om te lezen! Jan
  Groetjes

 24. Remco 24 september 2016 om 15:17 - Antwoorden

  Beste Jan, begin nu toch echt te twijfelen aan je status als ‘U2 Fan’.
  Quote: edereen van onze leeftijd herinnert zich nog de clip waarin ze het nummer spelen op het dak van een gebouw in New York, waardoor beneden op straat honderden mensen op de been komen en het verkeer danig ontregelen tot ontsteltenis van de aanwezige verkeersregelaars.’
  Get your facts wright ! New York ? Ja vast wel…..

 25. Detlev Lassche 4 november 2016 om 22:34 - Antwoorden

  The Vertigo Hunter zal er in Enschede bij zijn!
  Love and light my way to VertiGo.
  Miss You Sugar. .. … ….

 26. Dutch Edge 28 december 2016 om 18:52 - Antwoorden

  In Veenendaal is de Dutch Edge erbij!
  Vanaf 93 alles van U2 live in Nederland gezien.
  Ben zeer benieuwd wat jullie er van gaan maken, maar jullie kennende komt dat vast goed!
  Succes met de voorbereidingen en tot 24 februari.

  Ps. Een voorproefje in de huiskamer mag best…..

 27. iris burger 3 februari 2017 om 23:34 - Antwoorden

  Wat een top show ,U2 door de 3 JS Vanavond ging het dak er af in cool .Theater,
  Echt Super, heb genoten, was weer terug in de jaren tachtig met al die nummers van U2.
  Thanks Mannen !

 28. Gea 10 februari 2017 om 11:55 - Antwoorden

  Jammer dat jullie met de Joshua Tree Tour niet in Groningen, Drachten of Assen komen……

 29. els 23 april 2017 om 17:31 - Antwoorden

  waren vrijdag 21 april in het Atlastheater. Het concert van de 3 J’s was weergaloos!

Laat een reactie achter

X