Uit de oude doos

Aanstaande donderdag vertrekken we met een bont gezelschap richting de sneeuw om de tweede editie op te nemen van het programma ‘De Winter Voorbij’. Een afgeleide van het programma ‘De Zomer Voorbij’ dat in 2007 begon. Destijds naar een idee van onze vorig jaar overleden manager Jaap Buijs. De Zomer Voorbij. Een veelbesproken programma dat vorig jaar zelfs werd genoemd tijdens een kamerdebat in Den Haag. Vorig jaar hebben we kunnen kijken naar een compilatie van de afgelopen 8 jaar waarin je in vogelvlucht een kijkje kon nemen in het verloop van onze carrières. Achteraf heel erg bijzonder en zeker een belangrijk hoofdstuk in het grote jongensboek.

Een van de leukste edities vond ik persoonlijk de 5e, oftewel de reis naar Spanje en Portugal. We begonnen op een camping in het zuiden van Spanje waarna we ons met campers richting Portugal bewogen om uiteindelijk uit te komen in Albufeira. Het was het jaar van ons mislukte songfestival avontuur. Het was 2 maanden voor de start van het eerste seizoen van the Voice waarmee Nick en Simon hun status zouden zien exploderen. Ook was het net voor het eerste seizoen van ‘the Dream’. Kees Tol was nog gewoon van ons. Het was allemaal nog ‘ouwe jongens krentenbrood’, net als de 4 seizoenen voorafgaand aan deze. Niet dat er op persoonlijk vlak veel veranderd is hierna, maar het voelde voor mij persoonlijk wel als een t-splitsing. Iedereen is hierna z’n eigen weg gegaan. Gelukkig maar, want daardoor doen we nog steeds de dingen die we leuk vinden en allemaal op onze eigen manier.

Wie herinnert zich niet de sinterklaasavond met Henk Westbroek die zeer ongelukkig ten val kwam. Of het moment waarop fadozangeres Cuca Roseta dit zooitje ongeregeld tot tranen roerde. Dit was ook 1 van de edities waarbij ik mezelf had voorgenomen een dagboek bij te houden om geen dingen te vergeten. Ik heb het 5 dagen volgehouden. Slapjanus…. Ik heb een dag uit m’n dagboek bijgevoegd. Ook heb ik een aantal foto’s en video’s opgezocht die ik graag met jullie deel.

Kijk mee….

Jaap

By |2016-10-25T12:36:57+00:0017 maart 2016|Blogs|4 Comments

About the Author:

Jaap Kwakman

4 Comments

 1. Anita Rosenberg 20 maart 2016 om 19:40 - Antwoorden

  Heerlijk, ik verheug me er nu al op!

 2. Anja 20 maart 2016 om 19:45 - Antwoorden

  Gelukkig hebben we de foto’s/opnames nog Jaap!

 3. Willie 21 maart 2016 om 10:19 - Antwoorden

  Hoi Jaap,

  wat een leuk blog! Wat is toch fijn dat we oude herinneringen kunnen ophalen, toch?! De tijd gaat veel te snel en dan vergeet je toch een heleboel, mits je heel veel dingen op de harde schijf hebt staan natuurlijk. 😉
  Ik (oude doos :P) pak regelmatig mijn verzamelingen die ik over de jaren heen bij elkaar heb gespaard. Dan zit ik in mijn ééntje te lachen bij het lezen van de verhalen en het zien van de foto’s. Dat is toch geweldig!
  Ik heb altijd genoten van de Zomer voorbij, van de optredens de gasten, niet te vergeten jullie droge humor. Ik hou ervan!
  De Winter voorbij vind ik ook echt geniaal, waar halen jullie de ideeën toch vandaan! Blijf er vooral mee doorgaan.

  De mazzel.

 4. Caatje 21 maart 2016 om 14:01 - Antwoorden

  Mezelf voorgenomen om eerst de rekeningen te betalen en als beloning naar jullie nieuwsbrief om een beetje bij te komen ….het is gelukt…..blij met jullie muziek en wordt blij van jullie plezier in het leven, dag Lieverds Have Fun !!

Laat een reactie achter

X